En un comunicat de premsa l’Associació Catalana de Professionals (promotora del manifest en favor de fer de l’aeroport del Prat un aeroport intercontinental amb una gestió individualitzada i des del territori que ha recollit més de 110.000 adhesions) no veu que les empreses designades en aquesta distribució de la terminal sud tinguin una clara intenció de fer del Prat un aeroport amb un hub de vols intercontinentals, fet que ens porta a pensar que, malgrat el gran potencial de creixement en vols que tindrà amb la T-SUD, tornarem a perdre una nova oportunitat per a poder situar Barcelona entre les primeres àrees econòmiques del món amb connexions directes entre totes elles.
Degut a aquests seriosos dubtes que ens genera la decisió presa per el govern espanyol i d’acord amb les demandes del nostre manifest, reclamem que les institucions i la societat civil catalanes tinguin majoria en la gestió de l’aeroport del Prat com a base per a fer un bon seguiment de les concessions temporals acabades d'aprovar i per elaborar una estratègia individualitzada de la gestió de l’aeroport.
Només amb una gestió des del territori de l’aeroport del Prat podrem arribar a crear un “hub” amb vols intercontinentals i generar una gran oportunitat de projecció internacional per a les nostres empreses, i alhora fer de Catalunya un territori atractiu per a la localització d’empreses globals.
En Ramon Tremosa, professor de teoria econòmica de la UB, analitza en aquest article la decissió d'AENA i les implicacions per l'aeroport del Prat i la resta d'aeroports Catalans. (Avui)
En Ferran Requejo, catedràtic de Política de la UPF, analitza en aquest article l'impacte que té la gestió centralitzada d'AENA sobre l'aeroport del Prat. (La Vanguardia)

Més informació: Dossier de premsa