L'article que ha publicat Alejandro Goñi, president de Pimec Comerç, m'ha fet pensar molt en el que està succeint aqui al Baix Llobregat amb Eurovegas.
Aquí us ho deixo perquè ho llegiu:
“IKEA, VENI, VIDI, VICI
A la ciutat de Tarragona estan contents i això és bo, per fi tindran un IKEA.
Bé, jo  suposo que les tendes de mobles que hi  ha instal·lades al centre urbà no ho estaran tant, ni aquelles que hi hagi als pobles i ciutats dels voltants tampoc, i no crec que als fabricants de mobles de la Sénia o d’Ulldecona, que estan patint molt durament la crisi, els faci cap gràcia; però què volem, hem de ser moderns i ens hem de carregar el que faci falta per col·locar negocis suecs, francesos o d’on sigui, mentre no siguin d’aquí, que això no és progre.
A més, ho hem de vendre com  una gran solució a l’atur, a l’economia del territori, al turisme, i fins i tot com una victòria envers altres ciutats de l’entorn que, elis elis, elles no tindran aquest centre.
Prefereixo ser irònic, perquè quan els polítics locals utilitzen una pretesa millora per lluir ells, i per una altra banda amaguen el perjudici econòmic i laboral que aquesta decisió comportarà en el sector,  les paraules que em vénen al cap no són publicables. I a sobre diuen que ho fan perquè estimen el territori, d’aquí a un temps que ho expliquin a aquells que hauran perdut el negoci o la feina per culpa d’aquesta decisió, o als ciutadans que veuran el seu carrer més fosc i insegur per la manca de llum de la gran botiga de mobles que hi havia; evidentment, això no ho expliquen mai”.
Llegit l'article, crec certament, que els que estan interessats en la instal·lació d’EUROVEGAS no ens diran mai les conseqüències catastròfiques que tindrà per a tots.
- En primer lloc la desaparició d'una de les poques zones agrícoles del nostre municipi, això comportarà la desaparició de la pagesia, sempre tan ben tractada pels governs socialistes de Sant Boi.
- En segon lloc carrers buits, a les fosques i inseguretat per als vianants, això si l'Ajuntament recollirà els diners per un altre conducte, Eurovegas dóna molt de si.
- En tercer lloc a les escoles del poble caldrà ensenyar a les nenes a ballar, a ensenyar cames, pits i el que calgui per atreure clients.
Als nostres nois, els hi farem activitats per aprendre a fer de crupiers, guàrdies de seguretat, barmans, etc ...
Alguns joves poden acabar arruïnant les seves famílies pels jocs, ruletes i altres juegecitos.
Altres seran la carn de canó de les drogues, estupefaents i altres activitats que se'ls muntarà perquè segueixin per aquest camí.
Alguns partits polítics de l 'Ajuntament ja s'han posicionat a favor de la seva instal·lació, alguna cosa han de veure per no haver votat en contra de la seva instal.lació al nostre territori. Felicito als que no volen EUROVEGAS a Sant Boi!
Per a mi això és “pa per avui fam per demà”. Ho dic pels milers de joves que pagaran les conseqüències.
Si aquest és el Sant Boi que volem, endavant, entenc que ja no hi haurà marxa enrere i, les futures generacions ens ho agrairan.

2 comentaris

  1. Anònim // 17 de juny del 2012, a les 19:18  

    El periodista Ernesto Ekaizer revela que Eurovegas s'instal·larà a Catalunya.
    Assegura que Esperanza Aguirre va confessar fa un parell de setmanes en una conversa privada que "si el macrocomplex ve a Espanya, anirà a Barcelona"

    Podeu llegir tota la notícia a:
    http://www.ara.cat/societat/eurovegas_0_718128272.html

  2. Anònim // 17 de juny del 2012, a les 19:21  

    La decisió sobre la instal·lació definitiva del macrocomplex d'oci i casinos està pendent de fa dies. Catalunya i Madrid se'n disputen la instal·lació. El conseller de Territori, Lluís Recoder, va assegurar fa uns dies que les possibilitats de Catalunya han crescut les últimes setmanes.
    Des del Govern asseguren que aquesta trobada no serà la setmana vinent, com s'ha dit. "Això indica que s'està mantenint el calendari inicial que teníem previst", han dit, segons el qual Adelson podria anunciar oficialment on anirà Eurovegas el proper juliol.