Viquipèdia

Viquipèdia , que en l’actualitat ofereix uns 8 milions d’articles en 253 idiomes, editats i escrits pels propis usuaris, treballa en projectes que "tinguin a veure amb la col·laboració entre tipus de gent diferents". Wales vol impulsar la comunitat Viquipèdia en llocs on hi ha una llengua minoritària, i per això ha visitat el País Basc (on unes 700.000 persones parlen euskera) i viatjarà a Sud-àfrica per a impulsar un projecte en la llengua xhosa. Segons ha dit Wales es pot aconseguir "un projecte molt dinàmic i actiu" fins i tot amb una llengua parlada "per un petit nombre de persones".

El fundador de l’enciclopèdia gratuïta d’Internet Viquipèdia, Jimmy Wales, va dir en declaracions a EFE que la xarxa portarà en el futur un "fascinant diàleg entre cultures" amb la incorporació de 1.000 milions de nous usuaris no occidentals, que no procediran d'Estats Units, Europa o Japó, sinó de la Índia, Xina o Brasil".

Viquipèdia és propietat de la Fundació Viquipèdia, organització sense ànim de lucre, però Wales impulsa també un projecte privat, Wikia, que busca competir a mitjà termini amb els grans motors de recerca d’Internet com Google i Yahoo.

Sant Boi de Llobregat té un espai a Viquipèdia, a l'apartat d'Enllaços Externs apareix Xarxa Santboiana