El tema de la Marató de TV3 d’enguany té molt a veure amb Sant Boi i la seva tradició dins del camp de la salut mental. La Marató, d'aquest diumenge 14 de desembre, estarà dedicada a les malalties mentals greus.

Dels molts actes que s’han fet a Sant Boi cal destacar el del dissabte dia 13 a Can Massallera organitzat per l’Associació ADISFI del Baix Llobregat una desfilada de moda anomenada “ADISFI amb la cadira solidària”. Per desgràcia l’acte va haver de ser suspès perquè la presidenta de l’associació de joves disminuïts físics de Sant Boi de Llobregat Adisfi, va resultar ferida greu al caure en la seva cadira de rodes de l’escenari a la platea mentre intervenia en aquest acte que recaptava fons per a la campanya benèfica del programa del TV-3 La Marató.

El mateix dissabte a les 20 hores a Cal Ninyo es va fer el recompte de diners recollits per les entitats del Casal del Barri Centre, cal destacar la col·laboració de l’esplai “Grup Gresca”, en total es van recollir 861,84 euros, un 26,55% més que l’any 2007.

Aquest matí, un cor de 500 persones, entre les quals han estat el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, la consellera de Salut, Marina Geli, l’Alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, i altres personalitats polítiques han interpretat el tema “Sant Boi boig per tu” adaptació de la cançó “Boig per tu”, dirigits per Pep Sala, músic del grup Sau.
He de dir que m’he quedat impressionat per la quantitat de gent que hi havia al parc de la Muntanyeta, estava ple de gom a gom.

En aquests moments ja s’han recaptat més de quatres milions d’euros. Hem de felicitar TV3 per aquesta iniciativa solidària, La Marató, que fa que els ciutadans i ciutadanes facin poble i molts pobles treballant entre ells sota el lema de la solidaritat fan un país, Catalunya.