A menys d'un mes per celebrar les eleccions municipals en tots els municipis del país, les ultimes Eleccions al Parlament de Catalunya van deixar uns resultats que podrien donar lloc a possibles canvis pel que fa a la composició de regidors en els consistoris.

Les expectatives, doncs, han obert camí a resultats molt diferents als que fins ara s'han donat en els partits polítics que opten a governar les nostres ciutats.Sant Boi no és una excepció, encara que algun partit tindrà de treballar per recuperar el seu electorat desmotivat i descontent, com és el cas del PSC.

Aquesta és la meva valoració dels regidors que obtindran els partits polítics de Sant Boi. Dono per descomptat que obri una forta abstenció motivada pel desànim general, situació familiar (atur), etc ...

PSC: 11 – 12
PPC: 4 - 5
ICV: 3
CIU: 2 - 3
ERC: 0 - 1
C’S: 0 - 1
UP-D: 0 - 1
CUP: 0 – 1

El PSC perd la majoria absoluta aconseguia en les anteriors eleccions municipals, hauran de treballar fort per mobilitzar el seu electorat molt descontent en aquests darrers temps. Jaume Bosch haurà de fer una millor redistribució dels regidors al front de les àrees municipals.

El Partit Popular es pot situar com a segona força municipal.

ICV ha fet una bona feina en aquesta legislatura i això li pot permetre mantenir els seus regidors.

CiU ha estat 4 anys en el govern municipal i la seva actuació no ha estat molt bona, n'hi ha prou amb l'exemple del Mercat Centre - La Muntanyeta, durant aquest temps han estat incapaços de signar un conveni amb els comerciants. El mercat avui està agonitzant. Molt faran si mantenen els regidors que tenen.

Els problemes interns d'ERC poden deixar a la formació política molt tocada i amb el perill de tenir una gran pèrdua de vots amb la corresponent pèrdua d'un regidor, esperem que tot s’acabi aquí.

Les altres forces polítiques que es presenten poden tenir opcions a repetir regidor, com és el cas de Ciutadans, sempre que superin el percentatge mínim establert.