Un dels problemes que ens podem trobar els usuaris d'Internet és la velocitat de la nostra línia ADSL, de vegades el nostre ordinador es queda bloquejat o les transaccions triguen més del compte, en la pagina web de l'Associació d'Internautes se'ns facilita una eina (test de velocitat) per a veure si la velocitat que tenim contractada amb la nostra operadora (Telefònica, Orange, etc.) és la què realment tenim i disposem. Per a poder executar el test de velocitat es requereix tenir instal·lat en el nostre equip: Flash versió 7.0 o posterior, si no el tenim instal·lat el propi programa ens facilita la instal·lació d'aquest programa.

Personalment he fet la prova i del que un té contractat i paga no té res que veure amb la velocitat que naveguem, cal dir que són franges horàries en les quals hi ha molt tràfic en la xarxa, tot i que nosaltres no som els culpables, ho hem de sofrir i pagar. Si detecteu que la velocitat del vostre navegador no és la què teniu contractada cal cridar al vostre operador i que us solucioni el problema.

Espanya és un dels països de la Comunitat Europea que els preus de ADSl està per sobre de la mitjana d'altres estats de la UE., des de Brussel·les s’ha reclamat al Govern espanyol que faci complir, a les operadores, i adaptin els preus de connexió a la banda ampla.

En uns moments que tots els estats membres consideren que el desenvolupament de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) s'està convertint en el motor de l'economia europea, nosaltres seguim pagant per un servei que no és el què hem contractat.