Volen que la Unió Europea augmenti el nivell de protecció de la zona agrícola per evitar que s'instal·lin projectes com el de Eurovegas.
Els agricultors que cultiven els camps del Parc Agrari del Baix Llobregat recorreran a Europa perquè augmenti la protecció que té actualment aquesta zona de cultiu en plena àrea metropolitana. Els pagesos asseguren que amb el debat de Eurovegas ha quedat clar que hi ha un terreny disponible per acollir grans projectes.
"No ens fiem dels polítics catalans ni espanyols. Creiem que amb aquesta negociació ha quedat clar que els polítics són capaços de vendre la zona a qualsevol potentat que es presenti amb diners per fer un projecte que es salti totes les lleis que ells mateixos han aprovat ", considera el representant de la Unió de Pagesos (UP) a la comarca, Lluís Parés. El portaveu sindical assegura: "Si no podem fiar-nos dels polítics d'aquí recorrerem als d'Europa tenint en compte que la UE també s'ha involucrat en el projecte".
El Parc Agrari del Baix Llobregat, gestionat des de finals dels noranta per un consorci públic integrat pel Consell Comarcal i la Diputació, entre d'altres, ocupa una superfície de 3.000 hectàrees i està envoltat per grans infraestructures.
El representant d'UP a la comarca ha assegurat que els pagesos han acollit amb satisfacció la notícia que Eurovegas no s'aixecarà al Baix Llobregat i ha desmentit que els agricultors volguessin vendre els seus terrenys. "Els pagesos cultivem la terra però els propietaris són altres" ha remarcat. La part positiva, segons Parés, és que amb el debat de Eurovegas s'ha donat a conèixer que a l'àrea de Barcelona "encara hi ha pagesos que conreen la terra i s'ha donat a conèixer els productes típics del Baix Llobregat, com la carxofa, que abans menjaven però no sabien d'on venien ".
Una batalla però no la guerra
Altres entitats de la comarca coincideixen amb la versió dels pagesos respecte a la protecció del Parc Agrari, que al llarg de la seva vida s'ha vist afectat per la construcció de vies de comunicació o grans infraestructures. Jaume Sans, representant d'Òmnium Cultural i de la plataforma No Eurovegas a Sant Boi, manté que "s'ha guanyat una batalla però no la guerra" i considera que "s'ha posat a l'aparador uns terrenys amb l'etiqueta de disponibles".
Per la seva banda, el president del Consell Comarcal i com a conseqüència del Parc Agrari, Joaquim Balsera, ha assegurat que la zona agrícola no està en risc i que "qualsevol projecte ha de partir del consens i ajustar-se a la realitat del territori". Balsera ha recordat que "el Parc Agrari va néixer de la voluntat política de conservar una zona de cultiu".
El president del Consell Comarcal ha assegurat que "el Parc Agrari donarà de si el que aquest sector pugui donar de si en l'economia actual" i ha recordat que a la zona hi ha "suficient" sòl disponible per dur a terme grans projectes sense necessitat d' afectar la zona agrícola.
 
Està molt clar que els polítics del país no són de fiar. A la foto el porquet "Adelson" no hauria d'estar sol, haurien d'haver més porquets al seu costat, és a dir alguns dels polítics que diuen que ens representen.